Slibbiga guider i grekland och ljudliga tältgrannar

Här kommer mitt värsta reseminne. I augusti i år gifte sig jag och min man Petter och efteråt åkte vi på en liten bröllopsresa till Grekland.

Vi kom fram mitt i natten och hade då rest i 22 timmar räknat från Uppsala morgonen innan och vi var så dödligt trötta. När jag gått runt hela kajen efter jakt på hotellraggare återstod bara en person: Campingmannen. Han hade plats kvar och vi som skulle MED lastades in i en buss tills den var full och Åkte några hundra meter, sedan lastades vi av igen. och när campingpersonalen fick veta att vi inte hade egna campinggrejer beordrades vi att sitta vid ett bord och vänta.

Där satt vi länge, länge.

Till slut kom en slemmig man i 35-års-åldern. Han tog mitt pass och satt sedan och sorterade pass och id-kort på alla tjejer medan han kedjerökte. Jag var så trött så jag bara ville gråta och slemmige mannen väckte bara min irritation genom att inte förklara vad om tog sådan tid. Strax kom en ung tjej i korta hotpants förbi, vickandes på stjärten. Jag, Petter och slemmige mannen följde henne slött med blicken när hon gick förbi. När hon passerat oss vänder sig slemmige mannen mot min man och skrattar, puffandes på honom. Jag hade precis sagt att vi var nygifta!

Till sist fick vi ett liggunderlag under armen, mannen var på dåligt humör. Han kastade liggunderlaget på oss och sa ’A camping is a camping you know!’. Tältet stod på grus. På vassa, halvstora grusstenar. Vi vecklade ut det 60 cm breda liggunderlaget på tältgolvet, vek en handduk som kudde och lade en handduk över oss och sedan började jag gråta och kunde inte sluta.

Morgonen efter väcktes vi av ljud från tältet bredvid. Där kopulerades det ljudligt värre. Hela tältet gungade. Vi skyndade att klä på oss och när jag klädde på mig hade jag grusmärken över hela kroppen.Jag ringde i panik alla hotell på hela ön och fick till slut  tag på ett svindyrt rum, men det var det värt.

/ skriver Linnea Bremer Zerpe

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".