1 av 3
2 av 3
3 av 3
Fotograf: Sandra Löv

Månadens korre Katarina Andersson, New York

Hej!
Katarina heter jag och är månadens korre i New York.
Jag blev störtförälskad i New York första gången jag damp ner i den här stan. Jungfrupromenaden nerför Sjätte Avenyn glömmer jag aldrig.

Smått jetleggad hade jag kravlat mig ur sängen tidigt på morgonen och vimmelkantig kollade jag in alla höga byggnader och rykande rör i trottoaren! Yes, det såg utprecis som i filmerna - det ryker på riktigt!

Plötsligt var jag omringad av fyra mäktiga brandblilar med blåljus och sirener. Biffiga brandmän hoppar ur och jag står mitt i kaoset när de rusar in i nån byggnad för att släcka nån eld! Det var helt magiskt, slangar, brandmän, blåljus - yeah!

Den där känslan av att befinna sig mitt i en film när man strosar runt i New York har fortfarande inte släppt - trots att jag bott här i fem år! Varje gång jag tar t-banan över Brooklyn bridge (yup, jag är en brooklyner) spanar jag ut genom fönstret för att se Manhattan Skyline. Före miljonte gången. Men jag tröttnar inte. Det är därför jag vill stanna i New York.

Här i New York jobbar jag för all möjlig svensk media - SR, SVT, Aftonbladet, GP, TV8, Tidningen Mama mm, mm. Att vara journalist i New York är inte speciellt svårt. Det finns  galna, spännande människor i högar.

Vi hörs i radion!
Dom bästa /Kat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".