P3 Planet drar på Balkanturné!

Schlager, forna Jugoslavien, krig, balkanmusik eller vackra kustremsor...Vad tänker du på när du hör Balkan?

P3 Planets programledarpar Erica och Lisen drar ut på en tre veckor lång roadtrip i en oupptäckt och undanskymd del av Europa. Har DU några restips eller ideér till denna resa? Hjälp oss!

I slutet av maj kommer P3 Planet sända två program på plats från detta område som härjats av krig och motsättningar men som också är känd för sin vackra och exotiska natur, sina vänliga människor och rika kulturliv!

Resan startar i Albanien, fortsätter norrut längs kusten till Montenegro, Bosnien, Kroatien och avslutas i Slovenien.

Planeten kommer prata med unga människor på väg och på plats, kolla in nya smultronställen, bli guidade av locals bakom turiststråken och kanske till och med kan vara med och skapa nya turistattraktioner!

Vi kommer prova på allt från att segla i den kroatiska ö-världen, campa i Bosnien, gå på spa i Slovenien till att kolla in utelivet i Sarajevo, tågluffa i Montenegro, testa på en ”tjejresa” i Kroatien och upptäcka kusten i Albanien.

Har DU några restips eller ideér till denna resa? Har du något smultronställe du vill tipsa om, någon person du tycker vi ska träffa, eller något område du tycker vi ska utforska? Eller vill du skicka iväg Lisen och Erica på ett uppdrag eller utmaning under resan?

Maila dina tankar, tips och uppdrag till p3planet@sr.se!

Resan drar igång fredag den 9 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista