P3 Planet lördag den 31 maj

BALKAN-SPECIAL!!!

P3 Planet-redaktionens Erica och Lisen reser genom Europas oupptäckta pärlor: Bosnien-Hercegovina och Albanien!

Vi startar i vackra Sarajevo, Europas Jerusalem där öst möter väst, moskeer trängs med kyrkor och synagogor, flashiga glasfasader bredvid pepprade byggnader från kriget.

”Jag älskar den här stan, Sarajevo har en själ” säger 18-åriga svenska Liz som sedan några år tillbaka bor i Sarajevo, och hon ger dig sin egna Sarajevo cityguide. Lisen åker på ekotur och testar rafting i det vackra bosniska bergslandsskapet.

Planeten drar vidare till Albanien som inte bara är fattigt och korrupt utan som är en riktigt oslipad diamant! Vi startar i huvudstaden Tirana där det blir drinkar och utsikt över staden i både skytowerbaren, och från Balkans enda linbana tillsammans med vår 22-årige local guide Blerim.

Längs den albanska kusten hittar vi ensamma paradisstränder, riktiga oexploaterade pärlor! När vi landar i södraste Abanien, i kuststaden Saranda, och blickar ut över vattnet så ser vi grekiska ön Corfu på andra sida sundet. Samma turkosklara vatten, samma varma sol och vackra landskap men betydligt billigare!

Special-P3 Planet denna lördag alltså från Balkan med Lisen Ellard och Erica Larsson!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista