P3 Planet lördag den 26 juli

Den inre resan

Fredrik Mörk vandrar genom hela Sverige. Från nordligaste Treriksröset till sydligaste Smygehuk. En resa kantad av vänliga människor, mygg, skoskav, salta tårar och tankar som snurrar. För på 300 mil till fots tänker Fredrik inte bara komma fram till Smygehuk utan också till vem han är.

I P3 Planet på lördag möter du Fredrik som tagit obekväma beslut och gjort sig av med allt han äger för att kunna vandra. Du får följa med tillbaka till Brasilien och ett Rio de Janeiro där ingen stannar vid rödljus på natten. Där berättar Brona om hennes liv i ett av världens farligaste turistmål.

Sen tar vi dig med på en resa till Nordpolen. Nanny-Maja Anderback har gjort resan de flesta bara drömmer om. Hon har sett isbjörn på 20 meters håll, badat i iskallt hav och sett hur snabbt glaciärisen smälter.

Gabriella Hallberg från Konsumenternas Försäkringsbyrå svarar på de vanligaste frågorna om reseförsäkringar och så ringer vi upp månadens korre Lina Johansson i USA med veckans frågor från lyssnarna.

Glöm inte att ringa in till vår telefonsvarare och ge oss ditt bästa eller värsta reseminne. 0920-144 33. Nästa vecka är det final och du kan vinna 1000 kronor till din nästa resa!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista