Johan och Henrik i Östeuropa

Vi är två 20-åriga skåningar, som officiellt ägnat oss åt systematiskt trams inom bland annat film, humor och tv. Bland annat har vi gjort trall-dokumentärfilmen ”Var bor Karina?” som handlar om en hemlös kvinnas kamp för ett hem på en kolonilott i Lund.

Till vardags jobbar Johan med sitt eget företag, som sysslar med ”Reklamfotoverksamhet” enligt papperna från skatteverket. Vad han verkligen gör, är det ingen som vet. Henrik är en god medmänniska och jobbar med välgörenhet på Erikshjälpen i Lund.

Med denna resa vill framför allt belysa relationen mellan oss reskamrater under resans gång, och alla de problem och människor vi stöter på.

Temat genom reportagen kommer därför att belysas av relationen mellan två luffarpolare. Det kommer bli en fantastisk resa!

Vi ville ju göra någonting nytt och intressant som vi inte hade gjort innan. När vi hörde om trumpetfestivalen i Serbien tyckte vi att det lät jättefräckt! Detta lät ju verkligen nytt och intressant eftersom att ingen av oss kan vare sig språket eller spela trumpet.

Preliminär Reseplanering:
- Trumpetfestivalen i Guca, Serbien
- Istanbul
- Italien
- Henriks släktingar i Slovakien.

Maila gärna in tips till redaktionen om ni vet något bra ställe i östra Europa som vi bör besöka!

Och har ni frågor om hur man håller sams, hur man hittar de billigaste tågbiljetterna, de skönaste klubbarna och de bästa vandrarhemmen längs vägen hör av er till så gör vi vårt bästa för att ge er svar!

Saker om Johan Casspe som jag, Henrik, kommer störa mig på under resan:
- Han är lat.
- Han snarkar.
- Han är snål.
- Virrig.
- Glömsk.
- Morgontrött.

Saker om Henrik Gudmundsson som jag, Johan, kommer störa mig på under resan:
- Han borstar tänderna före frukost.

Vi hörs i P3 Planet i augusti!

/Henrik & Johan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista