P3 Planet lördag den 2 augusti

Den stora vita... och ett farväl!

Lisen, en av P3 Planets två programledare har nu packat väskan för att själv bli korre. Utan att bli allt för sentimental fäller hon på lördag ut backspegeln och tar oss med på en resa till några favoriter, innan hon tackar för sig.

Hör Louise Tuma guida genom hennes Sarajevo. En stad fylld av hemska minnen, men också matos, spännande människor och framtidstro.

Vi tar på oss cyklop och skrapar havstulpaner på skrovet någonstans långt ute till havs. Och får tillsammans med Kapten Daniel Henriksson syn på något extremt obehagligt långt under oss i djupet. Samtidigt, på andra sidan jordklotet, simmar Erik Gibson in mot land med fiskrens i händerna. Även han får sällskap av de där som genom filmen Hajen skapat en generation badkrukor!

Titt som tätt har Planeten korrar som vettlöst cyklar genom halva världen. Men hur stort var inte det äventyret förr i tiden? Du får höra hur tankarna gick hos idag 75-åriga May Hertzberg när hon tog cykeln genom hela Europa.

Och så blir det final i vår telefonsvarartävling där någon lycklig kommer att bli uppringd!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista