1 av 3
2 av 3
Henrik tar tåget genom östeuropa.
3 av 3

P3 Planet lördag 23 augusti

Pirater! Spöken! Vampyrer!

På ett 1700-tals skepp svajar Lisen högt upp i masten. Hon spanar efter faror som döljer sig bland vågorna...

Pirater finns i olika kategorier, de som tar allt av värde innan de drar vidare, de som tar gissla, och de som dödar.

Strålkastare lyser upp i mörkret och söker av vattnet där mitt ute i Indiska Oceanen. Det är år 2008 och Lisen är i natt ansvarig för att inga pirater bordar skeppet.

P3 Planet tar dig med på en resa genom världens läbbiga vatten och farliga leder. Vi frossar i rädslan för Dracula i Kroatien, går på alvjakt på Island, Ghost walk en natt i Londons skumma kvarter, och smakar vidriga gengångare i Peking.

Och sen, låter månadens korrar Henrik Gudmundsson och Johan Casspe oss svepas med i euforin på en trumpetfestival i Serbien. Det blir galet mycket trumpeter, fest, dans, öl och kött i ett litet samhälle som resten av året bara är en bortglömd håla. Vi på redaktionen föll som furor när vi hörde reportaget. Av en plötslig, överrumplande längtan till Serbien? Av suget efter trumpeter och balkantakter? Eller bara av ren och skär kärlek?

Lyssna du också och känn efter vilken känsla som fyller dig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista