1 av 2
Jennie Dielemans.
2 av 2

P3 Planet lördag 30 augusti

Känga till Backpackern

- Sluta tro att du som backpacker är det minsta finare än en charterturist!

Jennie Dielemans är trött på folk med feta rygssäckar som luffar genom världen och kallar sig själva för ”resenärer”. I kvällens P3 Planet sitter Jennie, som just kommer ut med boken ”Välkommen till Paradiset”, med i studion. Hon berättar bland annat varför det blir farligt när turister inte längre nöjer sig med det turistiga, utan söker sig bort från turiststråken…

Slovakiska vildsvin

Och så får vi ännu ett besök av killarna Johan Casspe och Henrik Gudmundsson. Dom har nu tagit sig från trumpetfestivalen i Serbien till Turkiet och Istanbuls galna gator. Och vidare till Slovakien där det blir vildsvinsjakt och reggaefestival. Naila Saleem tar sig via Island till frågan ”Varför får man inte studiebidrag för att åka på en enormt lärorik vetenskaps-resa?”.

Lastbil vs traktor

Denna vecka möter vi också Kajsa Gustafsson för första gången. Hon drömmer om att ta steget fullt ut, strunta i hennes nyinköpta pelletskamin och våga köra ut i världen. Kajsa kör lastbil, men bara i cirklar. Nu tänker hon köra mot Afrika… Och kanske vågar hon köra upp bredvid hennes idol, holländskan som just nu kör traktor till Sydpolen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista