Volontären Amanda har strandkul med barnhemsbarnen i Senegal
P3 Planet lördag 081011

Volontärkalas, resmässa och besök på Grönland

VOLONTÄRKALAS

Denna lördagskväll ägnar vi volontärens roll i världen. Är du sugen på att testa att resa på ett annat sätt än det vanliga och kanske vill försöka rädda världen en smula på köpet? Då lyssnar du med idel öra ikväll. Amanda har varit volontär i Dakar i Senegal och Karolina är på väg till Thailand för samma sak!

RESMÄSSAN

Missade du senaste nytt på resmässan i Stockholm förra helgen så har du tur...vår reporter Mikaela Braunander har varit där + att vi fått brev från självaste arrangören som berättar lite mer. Det gäller att hänga med i vad som händer på resfronten!

GOODBYE GRÖNLAND

Det är sista veckan du hör Sara Johansson vår grönlandskorre som i ”Le grand final” tar upp klimatförändringarna i isbergens mecka, dvs på VÄRLDENS STÖRSTA Ö! Och hon svarar förstås också på de sista lyssnarfrågorna som kommit in gällande Grönland.

MISSA ABSOLUTELY NOT!!!

Mailen till tävlingen ”skönaste felsägningen på annat språk” väller in i vanlig fart men nu går tävlingen in på sin sista vecka. SNYYYFT OCH SNOR... Så sätt i gång o armbåga dig fram med dina felsägningar du gjort eller hört, du med, annars går de 1000 stålarna till någon annan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista