Copacabana i Rio de Janeiro. Foto: SVT Bild.
P3 Planet Lördag 081025

Från knarkförort till ultralyx

Följ med Hanna Jakobsson ned i det kalla sydafrikanska vattnet för att titta på farliga hajar eller vandra i en av Brasiliens slumkvarter med Anders Königsson. I lördagens P3 Planet hyllar vi alla våra fantastiska korrar genom en särskild korresändning.

Du får veta hur man turistar utan pengar i Berlin. Och om du länge tänkt åka till Liverpool men inte vill hänga på Beatles gamla favorithak så får du tips om var du kan gå istället. Och vår ständige Argentinakorre Martin Ezpeleta berättar om landets mörka historia bortom de glättiga turistbroschyrerna.

När pengarna tryter
Reslusten finns, allt praktiskt är löst, utom det där med pengarna. Hur semestrar man då? Lina Johansson vår korre i Berlin har tipsen på hur du snikar dig runt i Berlin enligt devisen grattis är gott. Och om du sparat ihop lite pengar och tagit dig till New York berättar Li Skarin hur man bäst spenderar dem.

Skilda världar
Anders Königsson möter Brasiliens fattigdom i favelorna i Rio de Janeiro där knarkkungarna styr, där småpojkar bär tunga vapen och maffian skipar rättvisa. Sen tar han sig ett stenkast bort till de rikaste bland rika, som har pool och pizzaugn på taket.
Och i Argentina öppnar Martin Ezpeleta dörren till landets mörka historia och tar oss till militärdiktaturens koncentrationsläger. Vid Río de la Plata i Buenos Aires finns ett minnesmärke över militärdiktaturens offer. Det är en  mur med 30 000 grå tegelstenar, en sten för varje försvunnen människa.

Och glöm inte rösta i vår tävling ”skönaste felsägningen på annat språk”!

Erica Larsson är guiden världen över.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".