Lina Johanssons tips för en lågbudgetresa i USA

Lina Johansson tipsar om några bra saker att tänka på för en lågbudgetresa i USA så här i finanskrisdagar, då dollarn är långt ifrån låg o underbar för oss turister som den var i somras!!

* Bli medlem på sajterna couchsurfing eller hospitalityclub.

* Här kan du bo hos främlingar gratis och kanske till och med få en vän för livet.

* USA har en resekultur som skiljer sig från Europa. Folk är helt enkelt mer vana vid såväl liftare som businessmen. Så prata och fråga folk när du reser-det leder oftast till en sovplats eller ett mål mat.

* I USA kan man lätt hitta folk att dela bil med vilken normalt kostar 1/3 av priset om du hade kört själv.

* Megabuss och Greyhound-bussarna är oxå billiga alternativ. Men om man ska åka långa sträckor kan det va bättre att ta tåg, å bokar man lite innan kan man få en biljett till ett bra pris.

* Godståg och lifta är två andra möjligheter.

* Cykel är det bästa alternativet om man vill ta sig runt i en stad. I de flesta städer finns cykelcommunities där man kan låna cyklar gratis...

* När du sitter och väntar vid vägkanten eller när du byter buss -bojkotta bensinstationen när du blir hungrig. Det är både dyrt och onyttigt. Handla mat på storköp och ta med.

* Låt din kropp acklimatiseras efter vädret. Det tar ibland upp till två veckor.

* Läs på olika resebloggar innan du åker och få inspiration. På sådana kan du även hitta en resepartner om du inte vill ta dig runt på egen hand.


Hälsar alltså Lina!

Maila även Planet om du vill ha internetadresser till dessa ställen: p3planet@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista