"Mitt hjärta tillhör mamma och pappa" på sydkoreanska. Foto: Annika Sandström.
MÅNDAG 2 februari

Bagage på vift och turist i Sverige

P3-Planets Joni Söderström Winter har kollat upp vad som egentligen händer när du står vid bagagebandet och din resväska inte kommer, när hon snokar runt i ”borttappade bagagerummet” på Arlanda.

Martin Ezpeleta funderar över hur det är att komma som turist till Sverige och tar med sig sina barn hit första gången. Samtidigt har MC-resenären Åsa kommit fram till Litauen på sin rundresa runt Östersjön där hon går på underjordisk klubb i Vilnius.

Korren Anna Söderlind testar och blir inte sådär överförtjust i den japanska maten i Osaka.

På motsatt sida klotet berättar ”månadens korre” Matz Andersson om hur hans jakt på billiga boenden under karnevalveckan i Rio, blev mer dramatiskt än väntat, då han råkade hålla fel tjej i handen i en av Sambastadens favelor.

Och tävlingen ”värsta resetatueringen” fortsätter. Ett nytt bidrag kommer från Annika Sandström, som på sin språkresa tatuerade in ”mitt hjärta tillhör mamma och pappa” på sydkoreanska (se bilden).

Programledare: Nils Eklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".