Och så fick dom varandra på sin Söderhavsö... Foto: Privat
måndag 9 februari

Resan och kärleken

Har vi inte alla varit där? Stått med en fladdrande känsla i magen, som inte berott på gårdagens gatumatställe, utan på helt andra omvälvande baciller.

I kväll reser vi i kärlekens tecken.  För visst gör resan något med oss? Skalar av några av våra försvarsmurar och låter oss stå nästan naken mot ett par mörka ögon som berättar helt andra historier än de vi är vana med.

Ida Grändås berättar om kärleken till sin colombianske helikopterpilot Marko. Och skräcken att livet som kringflackande tjej, utan något speciellt land att landa i, kommer sätta sina spår.
”Den gången tittade jag förvirrat på Marko och frågade vad som skulle hända om jag aldrig lyckas slå mig till ro någonstans.
Marko bara log och svarade:
Då kommer vi fortsätta att flytta runt.

Det var då jag också förstod jag att eftersom jag lever mitt liv på många platser, eftersom jag har många hem, så måste kärleken vara precis lika gränslös.”

Vi träffar svenska Lisa som gift sig med argentinske Cristián. De är två av alla de med skilda nationaliteter som väljer att gifta sig för att kunna vara med varandra. 
Och så ringer vi upp Eva och Danne Oikari. Dom har rest jorden runt för att hitta den perfekta platsen att gifta sig på.  Och nu har de hittat den! Var någonstans de blev herr och fru får du snart veta.

Det och mycket mer får du höra i kvällens program!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista