Ingela Palomäki, Peking

Hej!
Jag heter Ingela Palomäki och har korrat för Planeten från Asien i många år nu. Jag har bott i Peking i närmare ett decenium och det kommer nog att bli ett par år till för mig här i Kina.

Jag har under denna tiden också bott i Singapore i ett par år och rest runt mycket i hela regionen, senast Sydkorea. Asien är en superspännande kontinent att besöka och en underbar plats att leva i.

Peking speciellt, är en fantastisk stad att berätta om därför att den förändras så fort att det alltid finns något nytt att prata om. Dessutom är det en stad som har något för alla smaker och tycken. Människorna är underbart nyfikna, öppna och trevliga och maten är otroligt varierad och supergod.

Kina har dessutom 5000 år av historia och kultur att upptäcka, tillsammans med en modern subkultur som inte liknar något hemma i Europa. Kina är ett stort land med en massa att se och göra. Så mycket att det kan vara svårt att välja! Det kan också vara lite klurigt ibland att ta sig runt utan Kinesiska. Så för att få lite insider tips skriv till Planeten och fråga så gör jag mitt bästa för att svara!

/Ingela

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".