25 maj

Buenos Aires och Jamaica

I Buenos Aires bland plastberg och utklädda bibelfigurer befinner sig P3 Planets korre Veronica Lilja. Hon är på besök i Tierra Santa som är som ett Disneyworld för Jesus och skapelsehistorien, och hon får faktiskt en skymt av Gud… 

Jamaica heter gud Usain Bolt, och en som har vallfärdat till detta friidrottsland är den svenska mästaren på 100 meter, Stefan Tärnhuvud som vi ringer upp mitt i Kingston.

En annan stjärna som också hämtat inspiration från Jamaica, är rapparen Promoe. Han berättar om det härliga med att åka nattåg, hur vänliga alla är på Kuba och hur han gillar att vandra på Skåneleden

Korrespondenten Anders Königsson besöker hotellet från filmen Hotel Rwanda och funderar över hur människorna har kunnat gå vidare efter folkmorden som ägde rum för knappt 15 år sedan i landet.

Månadens korre Carrie Söderberg svettas i det stekheta Kakadu i norra Australien bland krokodiler. Du kan läsa mer om Carrie .

Programledare: Nils Eklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista