Hanna Mi Jakobson på cykel genom USA. Foto: Privat

Månadens korre Hanna MI Jakobson

För mig, Hanna MI Jakobson, har resor länge varit en passion som har växt under årslånga backpacker-perioder, månader i fältstudier och veckor som har vandrats uppför berg och längs leder. Dessa möten med olika kulturer och kontinenter har blivit nedskrivna, fotograferade eller inspelade. I P3 Planet har mina korrar bland annat hörts med andan i halsen på Kilimanjaros topp, från ett rättvisemärkt hostel i Sydafrika och från cykelsadeln i Västeuropa. 

Jag är idag 30 och har bestämt mig för att färdas genom USA av egen benkraft och reslust. Under mina 30 levnadsår har jag bildat mig många fördomar om de förenta staterna och kommer försöka nyansera min stereotypa bild av amerikaner under en cykelresa genom landet. Jag tar mina första tramptag i Vancouver, den kanadensiska staden precis norr om gränsen till USA, och riktar mitt cykelstyre söderut. Västkusten leder ner förbi stränder, skogar och städer från den kanadensiska gränsen i norr till den mexikanska gränsen i söder. Där emellan kommer jag bo i allt från mitt tält till amerikansk lyxvilla och resa genom platser som styrs från det lokala miljöpartiet till giganten Arnold Schwarzenegger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".