2 November 2009

Turkish delight

Turkosfärgade hav, långa stränder, fräscha skaldjur, varma nätter och billig shopping. Skälen till att svenskarna väljer Turkiet när de åker på sol- och badsemester till Medelhavet är många.

Inte minst priset spelar säkert en stor roll för det är ju relativt billigt att vara där. Men kommer priserna att förändras om Turkiet går med i EU? P3 Planet har ringt upp turismforskaren Michael Hall från Nya Zeeland och pratat med turkiske studenten Cenk Demiroglu om vad som händer med turistindustrin om landet blir ny EU-medlem.

Och så känner och klämmer vi på mångmiljonstaden Istanbul. Vandrar i basarer, kollar in sevärdheter, prutar på mattor och hänger i stan som både är Europa och Asien. Allt detta tillsammans med korren Anders Königsson.

Eleonor Sundqvist-Elmaz guidar till Cyperns okända pärlor, nämligen den turkiska delen som få turister besökt eftersom gränsen mellan grekiska och turkiska Cypern varit off-limits för besökare.

Månadens korre Hanna MI Jakobson har på sin cykeltur från Kanada i norr till Mexiko i söder kommit till delstaten Oregon på USA:s västkust. Glöm inte mejla dina frågor till henne!

Zurich i Schweiz får också ett besök. Emma Holmlund testar vattenkvaliteten i Zurichsjön och ja den går att dricka!

Programledare: Joni Söderström Winter

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista