1 av 6
Jacob Wikmark i Kambodja. Foto: Privat
2 av 6
Hantverkstillverkning på Kazuri i Nairobi, Kenya. Foto: Susanna Westgren
3 av 6
Slumområdet Kibera i Nairobi, Kenya. Foto: Susanna Westgren
4 av 6
Shopping i Nairobi, Kenya. Foto: Susanna Westgren
5 av 6
Tåget går till havet, Kenya. Foto: Susanna Westgren
6 av 6
Massajmarknad i Nairobi, Kenya. Foto: Susanna Westgren
21 DECEMBER 2009

Jul-trip around the world

Äntligen är julen här och P3 Planets korrar skickar julhälsningar från jordens alla hörn.

Vi bakar julbröd à la massajtradition med Rebecca Nilsson. Hänger med Hanna Mi Jakobson som cyklat från Vancouver i Kanada till Mexiko och nu letar efter ultimata julaftonshaket. Och Britta Röstlund förundras över fransmännens julgransvanor. Fredrik Boltes sitter i flip-flops i ett soligt Australien och hittar till slut den svenska julstämningen. Felix Widén Norgren gör sig klar för Sydamerikas största nyårsfirande.
Joni Söderström Winter lär sig spanska julsånger och får en lektion i hur julen firas i södra Spanien

Men alla vill ju inte vara hemma och käka skinka och gröt över helgerna. P3 Planet ringer upp veckans resenär Leopold Weingarten som seglat på världshaven hela hösten och ska fira jul på Nya Zeeland.

En annan jultradition är ju att tänka lite extra på din nästa, öppna plånboken och göra gott. Det kan man ju göra året om tycker vi på P3 Planet och ger lite tips på hur du som resenär kan tänka för att hjälpa de fattiga. Bland annat besöker Jacob Wikmark en restaurang som också fungerar som skola i Phnom Penh, Kambodja, där gatubarn lär sig laga mat och servera. 

Terese Forsberg åker till surfcampet i Indonesien som förutom att lära västerlänningar att ta perfekta vågen också hjälper lokalbefolkningen. 
Den som planerar en Afrikatrip nästa år ska lyssna på Susanna Westgrens restips från Nairobi i Kenya

Programledare: Joni Söderström Winter

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista