1 av 3
Gott nytt år från P3 Planet redaktionen!
2 av 3
Joni och Naila
3 av 3
28 DECEMBER 2009

Planetens nyårs cocktail

Så här års är det lätt att bli nostalgisk och längta tillbaks alla de resor och människor man träffat under det fantastiska 2009! Vi på P3 Planet kan inte låta bli att bjuda på våra guldkorn: 

I våras åkte Nils Eklund på en roadtrip i den amerikanska södern. Han besökte Britney Spears hemstad, kollade in avspärrningarna utanför George Bush ranch och gick på musikfestival i New Orleans och Austin. Han gjorde också en avstickare till Mexiko för att kolla in alla amerikanska kids som festar loss under Springbreak. 

Joni Söderström Winter for till Rumänien och medeltidsstaden Sighisoara på jakt efter vampyrgreven Dracula. 

Och så testade Joni hemester, alltså att semestra i Sverige, och gick på den ena stadsvandringen efter den andra i kungliga huvudstaden.

Vi hann också med ett besök till grannlandet Norge i år, där vi undersökte den minst sagt medelmåttiga matkulturen. Desto bättre är det med hälsan i Grekland dit P3 Planets Andrea Dahlkild for. 

Lisen Ellard besökte finkulturens Salzburg i Österrike som också är platsen för en av Europas bästa hip hop skolor. Och så kollar vi in hur vi kommer resa under 2010 och framöver.

Under 00-talet var de stora svennemagneterna Berlin, Barcelona, Oslo och London. Vilken kommer bli svenskarnas nästa hot-spot? Mejla vad du tror till p3planet@sr.se.

Programledare: Joni Söderström Winter

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista