Här är Lydia i Mexico men just nu är hon i Nigeria.

Hälsning från Nigeria...

Ni har kanske hört om oroligheterna i Nigeria på sista tiden. Muslimska och kristna gäng bråkar och sedan i söndags har några hundra dött, i nigeriansk media säger de 200 och på BBC såg jag att de sa upp till 400. 

Vi är i Abuja nu och märker inte av oroligheterna, över huvudtaget känns huvudstaden som en annan värld jämfört med resten av landet. Ordning och reda och prydliga vägar utan skräp överallt, jag har känslan av att vara i ett mini-USA! Här bygger det på att åka bil mellan shoppingcenter och restauranger. Vi bor bekvämt hos en kusin till Christian och har både elektricitet och kylskåp. Nigeria bytte huvudstad från Lagos till Abuja i början av nittiotalet då Lagos var för kaotiskt och det ansågs för farligt för presidenten att leva där, och skillnaden mellan städerna är enorm. 

Det kan vara svårt att resa i det här landet om man vill ta sig runt på egen hand, men naturligtvis skulle jag önska att fler människor fick se verkligheten många människor tvingas leva med här. Det är en sak att diskutera fattigdom, korruption och miljöförstörning i Sverige och en annan sak att se det här. Och som sagt, alla människor är väldigt trevliga och jag har sällan känt mig så välkommen någonstans! 

Varma hälsningar Lydia Källberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".