1 av 4
Dhaka, en stad full av rickshaws. Foto: Anna Carlqvist
2 av 4
Monica på sjukhus i Bloemfontein, Sydafrika. Hon har fått livshotande malaria. Foto: Alex Kim
3 av 4
Amanda, Kima, Robin. Foto: Privat
4 av 4
Amanda & Madelene upptäcker Khao San Road. Foto: Privat
01 December 2012

Från Khao San Road till Malaria

Denna vecka drar planeten iväg för att uppleva olika stadier i livet som backpacker.  

Khao San Road i Bangkok är ett självklart stopp för många som reser asien-runt, så också för Amanda och Madelene. De hänger på klubbar och barer och träffar nya vänner. 

Anna Carlqvist reser också i Asien men har valt Dhaka, Bangladesh. En stad och ett land där turister lyser med sin frånvaro. 

Globetrottern Monica Hansson är kvar i Afrika och denna gång får vi hänga på när hon ser noshörningar på nära håll i Zambia. På nära håll för vi också veta hur det känns att nästan dö. Monica har fått malaria och berättar om en upplevelse som hon inte planerat. 

Tillskott i backpacker-familjen gör att resandet kanske inte kan göras lika oplanerat som innan. Korrarna Amanda Hejbel och Robin Jakobsson, som hörts i P3 planet när de liftade till Pakistan, har fått en dotter och berättar hur det är att resa med barn när de nu åker till Sardinien.

Programledare: Pernilla Kommes

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista