1 av 3
Schubert-älskaren, tidigare diplomaten, Sverker Åström. Foto: Ulla Montan. Grete Pedersen, körledare för Det Norske Solistkor, som nomineras till Nordiska Rådets Musikpris 2007. Foto: CF Wesenberg.
2 av 3
Kompositören och sångaren Jan Hammarlund har ett levande förhållande till Schuberts sånger. Jeanette Andersson.
3 av 3
Pianisten Conny Antonov. Foto: K Karlsson

Det osynligas piano 6: I huvet på en lesbisk körledare och vem var Schubert?

Sänds i P2 måndag 1 oktober 2007 kl 12:30 och P1 lördag 6/10 kl 23.07

I det sjätte programmet i serien Det osynligas piano möter vi Grete Pedersen, körledare för Det Norske Solistkor, som nomineras till Nordiska Rådets Musikpris 2007. Hon berättar hur viktigt det är att vara öppen med sin sexuella preferens, för att öka mångfalden och få ett bättre, rikare och roligare samhälle. Inte minst inom den klassiska musikvärlden.

Pianisten Conny Antonov spelar Franz Schuberts sånger och förklarar vad det är som är så speciellt med den österrikiske tonsättaren.

Kompositören och sångaren Jan Hammarlund har ett levande förhållande till Franz Schuberts sånger. Han berättar om ett besök i Franz Schuberts rum i Wien.

Tidigare diplomaten Sverker Åström är Schubert-älskare. Han vill att Schubert skall spelas på hans begravning.

Redaktör är Birgitta Tollan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista