1 av 3
Bildtext: Eva Dahlgren fick Rockbjörnen första gången 1981. Foto: http://www.discogs.com/
2 av 3
Öppet homosexuelle författaren James Baldwin, singer / songwritern Joan Baez, och medborgarrättsledaren James Forman i en demonstration i Albama 1965.
3 av 3
Stina Nordenstam. Foto: stinanordenstam.net. Ani DiFranco. Foto: arted.osu.edu

Skuggor och ljus, del 3

P2 måndag 10 december 2007 kl 12:30
P1 lördag 15 december 2007 kl 23:07

Den tredje delen av “Skuggor och ljus” innehåller några historiska intervjuer med svenska och internationella singer/songwriters. Producenten Birgitta Tollan intervjuar två 21-åriga kommande storstjärnor: Eva Dahlgren 1981 efter att hon fått sin första Rockbjörn och den skygga Stina Nordenstam 1991, I den allra första intervjun Stina gjorde i svensk media inför debuten med CD’n ”memories of a color”.

Den världsberömda mexikanskättade freds- och ickevåldsförkämpen Joan Baez demonstrerar sjungande för HBT-rättigheter i Stockholm och berättar om hur kluvet det var att vara halvt mexikanska I Kalifornien på 60-talet. Dessutom innehåller programmet samtal med ordjonglören Christina Kjellsson och den göteborgska kultikonen Brittis.

Vi hör den legendariska liveinspelningen av ”Leaping Lesbians” med Meg Christian. I en outgiven låt sjunger Janis Ian ”I’m married in Toronto but not in New York”. Även Ani DiFranco finns med I denna näst sista del av “Skuggor och ljus”.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".