Hemma hos Cleveman

Martin och Lasse är gamla kompisar och har haft rockbandet Dom Dummaste ihop, Martin har också gjort radio både i P3 och P1 där han vunnit Ikarospriset för någraÅr sen för sitt ”Att bomba Irak – vilken hit”. Idén med ”Hemma hos Cleveman” har varit  att göra ett modernt och  personligt program om opera, hemma i vardagsrummet hos en av våra främsta och mest personliga operatenorer. Så det blir både åsikter, historier, skratt och en och annan sång med eget kompfrån den rätt illa ostämda Bechstein-flygeln.

Lars Cleveman räknas idag både till en av sveriges och världens främsta Wagner-tenorer men har mycket annat på reportoaren, förutom ett otal huvudroller på Kungliga Operanhar han gjort ett antal stora roller i Tyskland och Danmark. Lars kommer dessutom från en tradition av  sångare, hans pappa Åke Thambert som skapade  ”Indiska” hade fyra bröder som alla sjöng ihop.

Det första programmet handlar om idoler och förebilder bland sångare, det andra om Wagner och det sista om operaarbetarens villkor på gott och ont.

Lars kommer närmast från gästspel på Covent Garden  som inhoppare i Tristan  och Isolde för Ben Heppner.  Snart kommer nya roller på Stockholmsoperan och  2011 väntar gästspel på anrika  Bayreuth, där Eva Wagner själv kallat in honom för att sjunga huvudrollen i Tannhäuser.

Välkommen alltså till en lite mer personlig programserie om opera, dess traditioner  och musik, hemma hos Cleveman!

Se Lars Cleveman som Wagners Siegfried:

Med Dom dummaste 1982 på Gärdet inför 30.000 pers:

Lasses egen låt "Friends":