Rösten - en serie med många klingande exempel

Programserien "Rösten" har vuxit fram i ett nära samarbete mellan människor från vitt skilda håll och med helt olika ingångar till radiomediet.

Det var en plats i förstaaltstämman i Radiokören som förde Boel Adler till Radiohuset, men det kom snart att bli mer radioprat än sång, även om hon fortfarande vikarierar i kören då och då.
Boel Adler har hörts i P2 som värd för Önskekonserten, Opp, Amaryllis! Aurora, Klassisk förmiddag och konserter i Berwaldhallen.

Men trots att Boel själv har en klassiskt skolad röst och bred erfarenhet av den klassiska västerländska repertoiren så är programserien Rösten långt mer än en serie om sångröst och sångteknik.

Röstens producent Erika Hedenström hörs i vanliga fall ofta i P1 där hon producerar program för Sveriges Radios livsåskådningsredaktion. Hon har bidragit med sin kärlek till vardagliga livsberättelser och existentiella ingångar.

Johanna Langhorst har i varje program sammanfogat personliga tankar med musik och röster från verkliga livet till ljudliga berättelser om den mänskliga rösten och seriens projektledare Emma Janke, som i vanliga fall oftast gör samhällsprogram i P1, har bidragit med sitt engagemang och sin kunskap för samhällsfrågor.

Resultatet av denna smältdegel är ett program med många klingande exempel och samtal om rösten ur existentiella , idéhistoriska och samhälleliga perspektiv.