Anders Lundin. Foto: Scanpix.

I programmet den 7 oktober

Heeej igen!

”Vad skulle du göra om du inte gjorde det du gör”? En fråga som jag ofta ställer till mig själv, vänner, kollegor och personer jag intervjuar i mitt jobb.

Jag brukar leka med tanken och mina svar blir ofta väldigt lika det jag skrev i mina dagböcker som barn. Detektiv, skådespelerska, balettdansös, advokat, psykolog eller simhopperska (!).

Men det här med journalist och programledare fanns nog undermedvetet på önskelistan. Till skillnad från mina kompisar som använde hopprepet som låtsasmikrofon när de mimade till ABBA använde jag mitt hopprep till att låtsasintervjua ABBORNA.

På söndag vimlar vi på premiären av filmen ”Järnets änglar” som handlar om tre tjejer som jobbar på ett järnverk i en liten stad i Norrland. Och deras drömmar står i fokus.

Anders Lundin går inte i vinteride, trots en intensiv allsångssommar. Han gästar oss och kommer berätta om nya projekt och svarar på en stafettfråga från förra veckans gäst, Rolf Lassgård.

Apropå gäster. Komikern Nisti Sterk kommer också förbi i Söndagens program. Hon har nypremiär på sin hyllade föreställning ”För Sverige i tiden” regisserad av Hans Marklund.

”Den spanska reeeven reeev en annan reeeev,” en klassisk strof från musikalen My Fair Lady som nu sätts upp i Göteborg. Hur låter det då? Missa inte dialektproffset Fredrik Lindström analys

Vi hörs. Klockan nio, på söndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".