Estlands bidrag till årets eurovisionsschlagerfestival. Foto: Srdjan Ilic

"Heeej och vääälkomna"

Lördag 24 maj

I skrivande stund sitter jag ensam på P4 Premiärs redaktion och förbereder lördagens program. Inte världens enklaste uppgift då mina kära kollegor befinner sig i schlagercentrums epicentrum – Belgrad i Serbien.

Blir det klimax eller antiklimax för Sverige på torsdag är förstås frågan…Gravöl eller champagne för vårt blågula hopp.

Personligen är jag övertygad om att Charlotte Perelli klarar biffen och tar sig till den stora finalen. Men man kan inte ta någonting för givet när det gäller Eurovision Song Contest. Märkliga saker har hänt i Eurovisionhistorien…Som segertippade The Ark i fjol till exempel – vilken svensk hade trott att de skulle få en bottennotering?

Det som talar för Charlotte är dock flera saker. Att hon vunnit hela ”tjottaballongen” (tack för det uttrycket Kristian Luuk) en gång tidigare ger självklart extra uppmärksamhet och respekt för att vi skickar ett äkta proffs till Serbien. Låten är klockren med internationell touch och hon gör ett klanderfritt och snyggt framträdande.

Ja, ja här kan man sitta på sin redaktionsstol och spekulera – på torsdag röstar Europa och förhoppningsvis vill de också se Charlotte bli en Hero i lördagens stora final. Punkt slut.

Detta kommer naturligtvis prägla vårt program på lördag – oavsett hur det går på torsdag kommer vi bjuda på många bakomkulissenreportage från Belgrad.

Vi kommer även gå på den röda mattan och mingla bland svenska premiärlejonen på premiären av den nya Indiana Jonesfilmen (yes, he’s back).

Så gästas vi av tv-mannen, entreprenören, storföretagaren, manusförfattaren och den nyblivna pappan Peter Settman.

Hoppas du rattar in oss nu på lördag klockan 12.

Vi hörs!

Annika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista