Lördag 7 juni

Fotboll och Celine Dion

P4 Premiär har smittats av fotbollsfeber! Vi värmer upp inför EM i Österrike-Schweiz och pratar med Frans och Idol-Ola. Dessutom berättar Robert Wells om hur det är att arbeta med Sverigeaktuella Celine Dion, och Tony Irving lär oss vett och etikett på dansgolvet.

Förra veckan sände P4 Premiär från stora Maratonscenen på Stockholms Central. Asfaltdjungeln hade förvandlats till en grönskande oas då arrangörerna helt sonika lagt ut en gigantisk plastgräsmatta över taxihållplatsen framför centralstationen. Det var en minivariant av New Yorks Central Park (nåja).

Det blev stekhet under vår soliga sändning. Jag oroar mig fortfarande för att bröderna Rongedahl inte hade smörjt in sig med tillräckligt hög solskyddsfaktor.

Niklas Strömstedt blev också grillad, men inte av solens strålar utan av mig. Kunde ju inte låta bli att leka kvällstidningsjournalist och förhöra mig om hur det egentligen står till med kärleken. Jag förväntade mig inga svar såklart. Niklas är ett proffs och en underbar människa och han kryssade snyggt förbi mina frågor. Och så kom prinsessan av stand-up comedy, Zinat Pirzadeh. Hon kom, hon sågs och hon segrade! Vilken karisma! Vilken tjej! Man kan inte bli annat än på gott humör av hennes uppenbarelse…

I lördagens program blir det mer idrott eftersom Fotbolls-EM drar igång. Vi träffar charmknutten Frans och Idol-Ola – som hade kunnat tillhöra VM-truppen om han inte valt att bli flickidol istället.

På lördag får Sverige besök av Celine Dion som gör en konsert i Globen. P4 Premiär pratar med Robert Wells som har skrivit en låt till den kanadensiska superstjärnans nya album. Robert delar med sig av sina intryck av Dion och berättar hur det var att resa till USA och spela in en låt med henne.

Lördagens gäst är Sveriges hemligaste superstar, Peter Carlsson. Peter är en skön och mediaskygg dalmas. Stå på scen gillar han däremot och när han spelar med sitt band, Blå Grodorna, säljer konsertbiljetterna slut snabbare än när Bruce Springsteen är på besök i Sverige.

Vi snackar också med Tony Irving om varför Stockholm invaderats av dansare från hela världen. Han berättar även om vett och etikett på dansgolvet…

Vi hörs på lördag, klockan 12.

Kram

Annika – din vän i etern

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".