Sommarvindar i P4 Premiär

Fotbollsfebern fortsätter även denna vecka, men det blir också mycket sommar. I veckan avslöjade P1 årets sommarpratare och Annika undersöker varför Sommar i P1 har blivit en sådan angelägenhet för många. Dessutom blir det Ladies Night och besök i studion av Sveriges meste showfixare, Hans Marklund.

Hej i EM-yran! Det är nästan svårt att tro att någon är intresserad av annat än fotboll i dessa dagar. Till exempel populärkultur, haha. Vi på P4 Premiär har insett att vi inte kan konkurrera med sporten. Därför lovar jag att vi kommer bjuda på lite fotbollsfeber – kopplat till artisteri förstås – i lördagens program.

Att bunta ihop en massa spännande människor och låta dem härja fritt under en timme i radion har i många år varit grannkanalen P1:s säkraste sommarkort. Och den som en gång myntade att ”i enkelheten döljer sig ofta genialiteten” var något på spåren.

P1:s Sommar är alltid lika spännande. Särskilt det smarta hemlighetsmakeriet som är en av hörnstenarna i marknadsföringen av programmet. Vilka har fått äran att tala i radion i år? Vilka kommer i skolfotoanda pryda tidningarnas kultur –och nöjessidor med blomsterkransar på huvudet detta år?

Jag känner många som går och hoppas på att få det där samtalet från P1:s sommarredaktion. Det är en ära att bli tillfrågad. Vilka blir årets rookies? Vilka veteraner får ett nytt försök?

Men varför gör jag så mycket reklam för ett annat radioprogram? Jo, för att jag inte kunde låta bli att besöka presskonferensen av denna institution, för att ta reda på varför det blivit en sån prestigefull angelägenhet för många svenska kändisar och spännande doldisar.

Detta kommer ni naturligtvis få ta del av i lördagens program – då jag även stack in mitt nyfikna huvud på presskonferensen för årets upplaga av ”Ladies Night” med Martin Stenmarck, Henrik Hjelt och Peter Stormare. Showen tycks växa sig större för varje år.

I lördagens program gästas jag också av en mycket begåvad man – nämligen Mr Showbiz himself: Hans Marklund. Han ligger bakom fler svenska showsuccéer än någon annan och är mannen artisterna står i kö för att få jobba med. Just nu jobbar han med Allsången där han är spindeln i nätet. Jag ser verkligen fram emot att få möta honom på lördag.

Vi hörs på lördag!

Varmt välkomna

Annika – eder vän i etermedia

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista