Henrik Schyffert 1993. Foto: Scanpix.
Lördag 11 oktober

Hej och välkomna till P4 Premiär!

Jag vaknade med ett ryck häromnatten. Kallsvettig. Drömde att jag stod på Norra Brunn och tvingades skämta inför en gravallvarlig publik. Faktum är att det är en återkommande mardröm...måste gå till en terapeut som kan tolka den känslan... Därför hyser jag naturligtvis min största beundran för alla dessa komiker som tjänar sitt levebröd på konstarten stand up!

I år är det 20 år sedan standupen kom till Sverige och detta firades stort i veckan. Vår reporter Tina Mackic smög sig in bakom kulisserna och hörde Schyffert,
Babben o Johan Glans berätta om sina känslor för yrket.

Likt färgstarka höstlöv virvlar förövrigt stjärnorna in i P4 Premiär på lördag.

Jag behöver väl bara säga Järvsö, Claes-Göran, Simon Brehm eller Lars Forsell för att direktassociationerna ska gå direkt till Lill-Babs som ska sätta färg på lördagens program.

Så kommer Sonja Aldén och Janne Schaffer... o vi ska ta pulsen på premiäraktuella tv-personligheten Rikard Olsson som på lördag gör debut som musikalstjärna!

En annan aspekt att fundera på; Vad säger en människas sätt att ratta en kärra om vad man är för sorts personlighet? Tja bilterapeuten skulle nog säga att jag är liten och ettrig alternativt tempramentsfull och mesig? På galapremiären av ”Rallybrudar” frågade Henrik Olsson premiärlejonen hur deras bilkörning hängde ihop med pesonligheten...jag kan säga redan här och nu att man blir lite mörkrädd, haha.

Håll i hösthatten!

Kram,
Annika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista