Lördag 18 oktober

Hej!

Här sitter man och försöker trotsa höstbaskeluskerna som virvlar ikapp med de färgsprakande löven. Sanningen är att lördagens program är den vitamininjektion jag behöver för att inte däcka.
Bättre än alla c-vitaminkurer i världen är att vi ska frossa i ABBA med anledning av den första heltäckande biografin om supergruppen (som i svallvågorna av Mamma Mia succén är hetare än någonsin). Författaren heter Carl-Magnus Palm och gästar oss. Så kan jag utlova en intervju med Benny Andersson

Som om detta inte vore nog.

Lördagens huvudgäst är den karismatiska skådespelaren Örjan Ramberg som bland annat ska få svara på stafettfrågan från förra veckans gäst.

Lill-Babs ville veta vilken klassisk teaterscen Örjan helst skulle vilja göra tillsammans med henne.

Personligen skulle jag välja den klassiska balkongscenen i Romeo och Julia åt detta udda par.  

Apropå romantik: Dansbandskungen Thorleif Torstensson tittar förbi för att bjuda på svallande känslor. Gissar jag. Då Torleifs nya album heter ”Förälskade”! 

I övrigt ska vi mingla på röda mattan på galapremiären av ”Blommor av stål” på Vasateatern i Stockholm, ta oss in bakom kulisserna på SVT: s storsatsning och lördagsunderhållning ” Dansbandskampen” med Peter Settman i huvudrollen.

Ska bli spännande att höra vilket program som vinner lördagskvällarnas kamp om tittarna; Stjärnor på is eller dansbandskampen?  

Men det finns annat att göra på lördagskvällarna än att sitta hemma och titta på tv. Nu på lördag har Göteborgsoperan stor galapremiär på musikalen ”Mary Poppins”. Det är första gången den setts upp som musikal i Sverige.

Vår reporter Tina Mackic har besökt ensemblen i veckan. Lite gulligt är att Linda Olsson som gör huvudrollen är höjdrädd.

Själv är jag rädd för att jag avslöjar för mycket om lördagens program i min berättariver.
Så jag slutar nu och hoppas vi hörs klockan 12 på lördag.

Kram
Annika - er vän i etermedia

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista