Ola Salo som Jesus. Foto: Stig-Åke Jönsson/SCANPIX.
Lördag 1 november

Ola Salo som Jesus

Hej!
I P4 Premiär på lördag skippar vi ”bus och godis” och pumpor... men lite rosa låtsasblod och paranormala nannies kommer vi att bjussa på. Under veckan har många av dom många och långa röda mattor rullats ut i Sverige.
På vita duken har Agent 007 krossat skurkar och kvinnohjärtan. På Malmö Operas scen har Ola Salo dött på korset i rockoperan Jesus Christ Superstar.

Vi skickade ut vår reporter Henrik Olsson i välsittande smoking på Bondpremiären. Faktum är att det var ”klädkod”-smoking på inbjudan.
Mer naket är det för Ola Salo som ska spela Jesus under höst/vår för utsålt operahus i Malmö. Jag har pratat med Ola under en av hans korta lunchraster. Frågade honom om hur mänsklig hans gestaltning av Jesus blir. Enligt Ola så har hans liv tydliga paralleller med Jesus.

Från södra Sverige så tar vi oss till västkusten.
I Göteborg har man också satt upp en föreställning som fått  biljetterna att sälja som smör. Vår recensent Susanne Sahlberg kommer på lördag att recensera musikalen Mary Poppins som spelas på GöteborgsOperan.
Å veckan gäst är lika fascinerande i tanken som en paranormal nanny. Artisten Timbuktu kommer till P4 Premiär innan han slår igen resväskan och åker till Kongo och filmar. Kan ärligt erkänna att jag är imponerad av denna snabbkäftade och storhjärtade man. Tänkte prata om kärlek och kändisskap med Timbuktu.

Å apropå kärlek och en påminnelse om att världen är pytteliten och att alla känner alla.
Musikern Pernilla Andersson kommer även till P4 Premiär på lördag. Timbuktu och Pernilla har en speciell musiker gemensamt. Båda har på sina nya skivor gjort en duett med hårdrockshjälten Dregen. I Pernillas fall så är Dregen både musikerkollega och sambo. Frågan är om det alltid är så kul att presenteras som Dregens tjej? Pernilla kommer att ge svar på tal på lördag.
Du ska vara varmt välkommen till P4 Premiär!

Bästa hälsningar
Annika Jankell

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".