Janet Leon och Kim Fransson medverkar i dagens program. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX.
Lördag 31 januari

Rödvit schlager och Janet och Kim

Det är bara en tidsfråga innan P4 Premiär drar på sig strass o paljetter för att förvandlas till etermedias måste i Melodifestivalen. Under sex veckor kommer vi vara på turné och fylla våra program med spänning, undersökande journalistik, nonsens, glittriga bagateller, närgångna artistporträtt, avslöjande reportage bakom kulisserna … ja, ni fattar – vi slår oss på bröstet och utlovar schlagerns officiella förfest varje lördag.

Därför.

Kändes det lite skönt att vi nu på lördag inte säger ett ord om någon melodifestival.

Men. Det sprack.

Matilda – P4 Premiärs-producentorakel kunde inte låta bli att wallraffa sig in i grannlandet Danmarks schlagerkalas som hålls nu på lördag. Så en färsk rödvit rapport utlovas nu på lördag… :-)

I övrigt gästas vi av poppinglan Nina Persson, hör vad P4-Premiärs tv-recensent Kerstin Hallert tycker om den klassiska talkshowen i allmänhet och SVT:s Norgeimport Skavland i synnerhet.

Janet och Kim är två unga artister som specialformats och knådats av producenttrojkan Bagge/Bagge/Karlsson(idoljuryn) i tv-programmet ”Made in Sweden”. I veckan har det varit releasefest och P4 Premiär bevittnade eldprovet för de nygräddade stjärnorna.

Så ska vi låta körslagsfinalisterna, Hanna Hedlund och Erik Segerstedt duellera!

Sa jag att Anki Bagger och Pia Johansson också är på tapeten?

Vi hörs på lördag klockan 13

PoK

Annika – er vän i etern

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".