Rikard Wolff och Annika Jankell Foto: Filip Annas SR
P4 Premiär

Babben, Wolff och Robinsson

Så är man tillbaka efter sex veckors turnerande….och trots att det  är vemodigt att ta farväl av tonartshöjningar, nakenchocker, glitter och glamour, är sex veckor gränsen för vad man klarar av.

Till och med schlagerpinglan Malena Ernman verkade lättad av att få lämna den blågula schlagernationen när hon i måndags återgick till sin ”vardag” genom att sätta sig på planet till Tyskland  för att iklä sig rollen som Askungen på Frankfurts operahus.

För populärkultur är ju så mycket mer än schlager. Och det ska vi sätta tänderna  i på lördagen.

Då vi ska  gästas av tangokavaljeren Richard Wolff, minglar på röda mattan på  bioaktuella ”I skuggan av värmen” och frossar i Sverigeaktuella Bob Dylan.

Så är frågan vad drygt tre miljoner schlagertokiga svenskar ska ägna sig åt på lördagkvällarna nu när Melodifestivalen är slut….jo förmodligen kommer hälften stanna kvar på SVT  och kolla in Babben  och Uggla och andra hälften slår över till tv 4 och kollar nya ”Robinsson”. Detta ska vi titta lite närmre på i lördagens program.

Missa oss inte trots att vi i n t e sänder på ordinare sändningstid…utan klockan 12.03.

Varma vårvindar

Annika – eder trogne vän i etern

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".