Marit Bergman. Foto: Micke Grönberg/SR
P4 Premiär

Våren kommer

Vårkänslorna flödar såklart på redaktionen….men disciplinerade som vi är på P4 premiär låter vi inte vårsolens smittande strålar påverka förberedelserna inför lördagens program som är till bredden fyllt med musik, mat och tv. Då rullar vi ut den röda mattan för poppinglan Marit Bergman, exilsvenskan (New Yorkbo sen två år) är hemma i Sverige och passar på göra ett besök  hos oss.

Så kommer tusenkonstnärinnan som kan lägga ytterligare en erfarenhet på sitt mångfacetterade CV. Regina Lund har nämligen kommit hem från en månad i Japan, där hon medverkat i tv 4’s skruvade programserie. ”Hjälp, jag är med i en japansk tv-show”. Japan är verkligen kontrasternas rike. Å ena sidan kända för sina tusenåriga traditioner av seder och traditioner av disciplin, vördnad och pokerface – å andra sidan high tech och förnedringstv.  Det senare är alltså skälet till att Carolina Gynning  (programledare) och nio svenska kändisar varit i Japan för att göra tv.

Vår producent, Matilda Alborn befinner sig i Cannes där den stora, årligen återkommande MIdem-festivalen  pågår.   Dit söker sig alla som har med tv att göra, inköpare, försäljare, tv-chefter, producenter…det sägs att varje besökare får betala femton tusen för en biljett...

Underbara Caroline af Ugglas bjöd  på lunchparty och vi var med när hon sjösatte sin nya musikaliska baby.

Vi hörs nu på lördag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".