Salem Al Fakir är en av gästerna i veckans P4 Premiär Foto: Stina Gullander/SR
P4 Premiär

Glad Påsk!

Det är något fantastiskt befriande med påsken...till skillnaden från julen slipper man kraven och stressen.

I P4 Premiär firar vi påsken med färgglada praliner. Som Elisabet Höglund som inte bara är bra på att granska nyheter och dra en vals (i Let’s dance ). Hon gör också en och annan tavla.

Apropå konst, komikern Peter Wahlbeck är aktuell med sin fantastiska utställning under Österlens  årligen återkommande konstrunda.

Så gästas vi av tv-nyllet som varit en av våra mest folkkära programledare i 25 år. För så länge sen är det Martin Timell gjorde debut.

Salem Al Fakir, ett musikaliskt geni, som under tonåren reste runt i Europa som klassisk violinist. Nu är han popsnöre och lyser upp tillvaron i P4 Premiär.

Så lyfter vi på populärkulturella stenar i vår tankesmedja som denna gång gästas av radiojournalisten Maja Åström (P1’s ”Plånboken”) och tv-profilen Ann Söderlund.

Inför Eurovision Song Contest drar snart igång på SVT. Vi tittar närmare på några av årets bidrag och Thomas Lundin som är med i panelen tycker till redan nu!

Sist men inte minst, mannen bakom ”Tingeling”- febern, Micke Lindgren, som får tala ut om känslorna efter att ”kränkt” Ryssland med klassiska ryska schabloner.

Puss i påsk

Vi hörs  i P4 Premiär nu på lördag klockan 13.03

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".