Sveriges hopp i Moskva, Malena Ernman gästar P4 Premiär Foto: Filip Annas SR
P4 Premiär

Operamagi och teater på Cirkus

Det är inte långt kvar tills Sveriges populäraste operastjärna ska visa var det blågula skåpet ska stå i Moskva. Hon laddar upp med repetitioner av Askungen på Kungliga Operan i Stockholm, men hon är även gäst i veckans P4 Premiär!

Mediefamiljen Bonnier som tidigare varit hemlig och inte släppt in någon i det privata rummet öppnar nu upp sig i en ny dokumentärserie. Vi har träffat mannen bakom dokumentären, Gregor Nowinski.

Vi ska även prata om en annan stark makthavare inom fransk media. Vår tv-recensent Kerstin Hallert rapporterar från Frankrike om president Nicolas Sarkozy som nu har visat sitt ogillande mot vissa journalister och fått dom avskedade, vilket lett till prostester bland det franska folket.

Veckans lyxiga röda matta rullas ut på Cirkus i Stockholm. Henrik har minglat med Glada Hudik Teatern. Teatergruppen som beskriver sig själv som ett projekt där utvecklingsstörda och normalstörda jobbar tillsammans.

I helgen öppnar Gröna Lund och Liseberg. En kille som älskar nöjesparker är Douglas van Ekström Ahlby. Han är Sverige representant i amerikanska rollercoasterföreningen och berättar vad hans största rädsla är. 

Vi har även träffat ett av Sveriges absolut bästa liveband. Ny skiva och pågående turné samt stenkoll på hur man tvättar scenkläder, det är Bob Hund just nu.

Som vanligt hörs vi i P4 Premiär nu på lördag klockan 13.03 i P4.

Vårkänsliga kramar från Annika.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".