Roger Moore Foto: Matilda Alborn SR
P4 Premiär

Det våras för sommar

Medan sommaren förbereder sig är veckans gäst en kvinna som gjort det mesta. Genom sitt otroliga engagemang har hon berört svenska folket i generationer. För den breda publiken är hon känd som manusförfattare och regissör. Vem minns inte tv-serierna Svenska hjärtan, Fru Marianne eller Saltön? Ni förstår att veckans gäst är Carin Mannheimer som öppenhjärtligt berättar om sin syn på livet.

Vår man i minglet med löstagbara öron är Henrik Olsson. Han var på plats när Stark treak filmen hade premiär i Stockholm. På röda mattan var det glammigt kändistätt och Henrik passade på att prata med några av stjärnorna.

Jag gick och shoppade på ett av Stockholms större varuhus i veckan och som av en händelse befann sig självaste Mr Bond där, Roger Moore! Journalisten i mig sover aldrig så självklart hade jag med mig en bandspelare i handväskan och fick en liten intervju med helgonet. 

The Producers började med en film, ”Det våras för Hitler”, 1968 med Mel Brooks i huvudrollen. Den sattes upp som musikal på både Broadway och senare i Stockholm där Magnus Härenstam spelade Hitler. I ett exklusivt möte med Magnus berättar han om sin tid i musikalen. Nu sätts musikalen upp för första gången i Tyskland, vilket varit känsligt.

Till sist skickar jag iväg Henrik till Moskva där han ska bevaka Europas största musikhändelse, Eurovision Song Contest! Lyssna på P4 Premiär klockan 13.03 på lördag!

Kram från Annika.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".