Stjärnmöten med Annika Jankell

Långt hår och långa ben och Svensktoppen Nästa

Lördagens program blir en kavalkad av musikanter och artister som alla kommer att få oss att sjunga oss hesa i sommar.

Om en vecka invaderar över 30 000 personer det lilla samhället Norje i Blekinge. Män med tighta spandexbrallor och kvinnor med leopardkjolar ska få se sina favoritrockers på scen på Sweden Rock Festivalen.

Å en av dom som kommer att förflytta publiken på Sweden Rock tillbaka till 1986, då the "The Final Countdown " låg etta i 25 olika länder, är Rolf Magnus Joakim Larsson, mer känd som Joey Tempest. Vi ska prata med Joey om hårklippning och den odödliga kärleken till falsettsång.

Det blir ännu en musikant i P4 Premiär som kommer att få publiken att minnas sitt 80-tal. Tomas Folke Jonas Ledin, eller kort och gott Tomas Ledin kommer på lördag att kliva han in med sina långa ben i P4 Premiärsstudio. Han har på sin hemsida lovat fint väder hela sommaren och jag vill veta om han har belägg för detta.

För en vecka sen gästade den italienska primadonnan Laura Pausini Stockholm. Jag träffade Laura innan hennes konsert och vad vi två snackade om den här duetten

 

Sveriges Radio P4s riksomfattande talangtävling är i full gång. 25 nya artister ska hittas runt om i landet. Efter sommaren ska ni rösta fram 10 av dessa nykläckta artister till finalen på Liseberg den 23 augusti. Priset som står på spel och som inte går att köpa för pengar, är den magiska möjligheten att få testa sin låt till Svensktoppen. Varje lördag får ni nu höra vinnarintervjuer och  vinnarlåtarna här i P4 Premiär. Först ut är Sveriges Radio Sörmlands vinnare raptrio GK Monarken och sen ska Elina Douglasdotter som representerar Sveriges Radio Kristianstad också få förgylla er radio. Läs mer om Svensktoppen Nästa här!

Må Gott!

Kram

Annika och P4 Premiär

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista