De här tävlar i Linköping

Linda Sundblad

Linda Sundblad Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Först ut i Linköping är Linda Sundblad. Hennes musikaliska karriär rivstartade då hon som sextonåring blev sångerska för gruppen Lambretta.
Sedan 2006 står Linda på egna ben som artist och låtskrivare. Hon har varit med och skrivit hits till bland andra Amanda Jenssen, Darin, Fibes oh Fibes och Kim Wilde. Det är debut för Linda Sundblad i Melodifestivalssammanhang och låten hon tävlar med heter "Lucky you".

Simon Forsberg

Simon Forsberg Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Simon Forsberg jobbar som personlig tränare i Stockholm. Hans fritidsintressen består av löpning och sång. Simon är elitidrottare inom friidrott och tävlar på nationell nivå i 60 och 100 meter.
Hans andra intresse sången har resulterat i medverkan i musikaler och Fame Factorys andra säsong. Simon ska tävla med "Tid att andas".


Shirley´s Angels

Shirleys Angels Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Shirley´s angels består av Shirley Clamp, Jessica Marberger och Vera Prada. Shirley är en välkänd sångerska i Melodifestivalssammanhang. Det är femte gången hon tävlar och 2004 kom hon på andra plats med låten "Min kärlek".
Jessica och Vera är inte heller nya i schlagersvängen. Jessica har körat bakom ett femtiotal bidrag och Vera har under flera år haft huvudansvaret för Melodifestivalens koreografi.
Tillsammans framför supertrion "I thought it was forever". 

The Playtones

The Playtones Foto: Claudio Bresciani/ScanpixUtan tvivel tävlingens största förbrukare av hårvax. Dansbandet The Playtones kommer från Kallinge i Blekinge. 2008 föddes bandet och 2009 tog de hem segern i Dansbandskampen. The Playtones består av Stefan Jonasson, Peter Andersson, Andreas Carlsson, Per Sennerhall och Mattias Schertell. Låten de tävlar med heter "The King".

Sara Lumholdt

Sara Lumholdt Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Sara Lumholdt slutade skolan efter nian för att satsa på musiken och bandet A-teens. Sara var medlem i A-teens mellan 1998 och 2004. Nu är Sara soloartist och tävlar för första gången i Melodifestivalen. Förutom musiken har Sara en annan passion - dans. Hon har utbildat sig till instruktör i poledancefitness och håller i klasser varje vecka.
Sara tävlar med låten "Enemy".

Sebastian

Sebastian Karlsson är tillbaka efter fyra år Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Sebastian ville bli taxichaufför när han var liten. Det blev han inte. Efter att Sebastian kom på andra plats i Idol så har han jobbat som artsist, låtskrivare och musiker.
Det här är andra gången som Sebastian deltar i Melodifestivalen, 2007 sjöng han "When the night comes falling" och slutade på en åttonde plats. I år heter låten "No one else could". 

Sara Varga

Sara Varga Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Sara Varga har ingen musikalisk utbildning. Hon spelade in sin första skiva utan att kunna spela något instrument. Efter att ha lagt ut några av sina låtar på nätet blev hon kontaktad av Steven Dwire i New York. Det resulterade i att hon blev låtskrivare åt Warner Chappel.
I sin debut i Melodifestivalen framför hon "Spring för livet".

Eric Saade

Eric Saade tävlar igen Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Förra året slog Eric Saade igenom med sin "Manboy" i Melodifestivalen. Nu är han tillbaka.
Eric har tre stora musikaliska förebilder - Michael Jackson, Justin Timberlake och Robbie Williams. Hans största intresse är utan tvekan musiken men finns det tid över så är det dans och fotboll som Eric lägger tid på. Utan dusch den här gången - Erics låt heter "Popular".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista