Carolina Gynning är en av sommarens alla sommarpratare och tänker prata känslor /Foto: Sveriges Radio

Sommar, sommar, sommar! - Mord, hemligheter och blomsterkransvägran

Hela P4 Premiärs sommarprate-mingel!
10 min

Vår reporter Anna Frey minglade bland alla sommarpratarna när de på sedvanligt manér presenterades tidigare i veckan, för att höra vad sommarpraten kommer att handla om:

Konstnären Carolina Gynning lovar att dyka in i känslor och mörka sidor i livet. Peter Wolodarski, nybliven chefredaktör för Dagens Nyheter, pratar om sin bakgrund, om flykt, trygghet och utanförskap. Sångerskan Maja Ivarsson vägrade den traditionella blomsterkransen, men lovar att avslöja en och annan hemlighet. Komikern Özz Nûjen, iförd blomsterkrans, lovar dålig stämning i sitt sommarprat och kommer att fokusera på ordet ”Varför” som bör ställas oftare. Journalisten och programledaren Jenny Strömstedt pratar om kärlek, död och utlovar ett blodigt mord. Sångerskan Lisa Nilsson kommer att med humor prata om förgänglighet, och Jonas Gardell, som ogillar trenden med smaskiga avslöjanden, inleder - utan avslöjanden - Sommar i P1 på Midsommarafton.
Alla sommarvärdarna hittar du här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".