Ordning och reda, det är ju fredag!

Dokumentär återblick och osorterad post

Fredagen den 2 november

Veckans bästa dag!
Kaffet smakade extra gott och höstvädret visade sig tidigt från sin bästa sida med solsken i hela länet. 
Vi fick tänkvärdheter från Umit Dag som tyckte att svenskarna ska vara stolta över sina unika traditioner och inte skämmas för varken att sjunga ”Den blomstertid nu kommer” eller fira lucia i vintermörkret.
Thomas passade på att, efter påtryckningar från Lotta, sortera sitt överfulla postfack där vi hittade en skiva med Idol-Ola och Lilla Melodifestivalen-Molly som lite för länge legat och grott bland kvitton och vykort.
Kanske blir Sven Hillert ny biskop i Västerås stift. Han blev igår utvald som en av sex kandidater till att efterträda Claes-Bertil Ytterberg i maj nästa år. Sven berättade i morse att han verkligen bryr sig om hur kyrkan fungerar i samhället, och det är ju bra om man vill bli biskop.


Vi hörde också den upprörande historien om kyrkogårdarna i Sala där nära 60 gravar skändades strax före Allhelgonahelgen 2002. En av de då 13-åriga tjejerna som erkände delar av förstörelsen berättade att hon idag aldrig skulle göra något liknande.
Hela dokumentären finns på vår .

Ha en trevlig helg så hörs vi igen på måndag!

/Lotta och Thomas

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".