Crosstalangen Johan Carlsson.

Lera, poesi och Svegfors i försvar

Tisdagen den 6 november

När vi drog igång i morse kändes det som om vi knappt hade hunnit stiga ur sängen, men programmet är hänsynslöst och börjar klockan 6, hur sömnig man än är.

Vi lyckades få tag på landshövding Mats Svegfors som fick möjlighet att bemöta kritiken på i dag mot honom från en trio landshövdingskollegor. Det handlar om ”tre av mina kollegor som är särskilt frustrerade över att saker inte ska bestå och vara som de har varit sedan 1634” som Svegfors själv uttryckte det strax före halv åtta.

Morgonens gäst var 18-åriga Johan Carlsson, som lerade ner sig i Gotland Grand National i lördags.

Han kom femma i seniorklassen och vann i juniorklassen. Inte illa!
Johan höll med om att Gotland Grand National kan jämföras med ett motocrossens eller endurons Vasalopp. Varje varv tar tre timmar, så det gäller att spara på krafterna om man som Johan är van vid tvåminutersvarv på crossbanan.

Anneli Salminen var också med i morse och funderade i Tänkvärt. Anneli är poet, och pratade också poetiskt om sitt sista möte med en person som betytt mycket för henne.

Vi hörs i morgon!
/Lotta och Thomas

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".