1 av 2
Jill dansar knädansen 2003.
2 av 2
Debra Knighten gillar Obama.

USA i förändring, schlager och ishockey

Onsdag den 6 februari

Han är svenskamerikan och västeråsare och jobbar som försäljningschef. Reggie Brock berättade i Tänkvärt om sin uppväxt under 50-talet i det då väldigt segregerade USA. Aktuellt och intressant i dessa dagar när demokraten Barack Obama kliver allt närmre en möjlig roll som USAs förste svarte president. (07.20)

Igår kväll var det semifinal i årets Vi i femman.
I publiken satt nervösa elever, spända lärare och en och annan svettig förälder som fick uppleva när klass 5 Eken på Barkarö skola i Västerås fick biljetten till länsfinalen.
Vi sammanfattade matchen lagom till morgonkaffet. (07.45) 

Med tio dagar kvar till delfinalen i Västerås blev det Karl Uno Jonsson som var snabbast att ringa in till oss och önska sin favorit från Melodifestivalen genom åren. Jill Johnsons ”Crazy in love” ville han höra och det fick han också. Ny chans att önska din favorit får du i morgon. (08.15)

TV-sänd ishockey från Västerås? Inte vanligt, men landskampen igår i ABB Arena mellan Sverige och Slovakien (som slutade 1-5) kunde du faktisk se i Sveriges Television.
Vi på Sveriges Radio var också där och träffade VIK-spelaren Patrik Berglund. (08.45)

Vi hörs igen i morgon!

/Lotta och Thomas

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".