1 av 3
Uje i sin fina gåbort-kostym.
2 av 3
Vita vidder utanför radiohuset.
3 av 3
Claes Kugelberg och Teodora.

Snö, nya hus, mp3 och Doktor Kosmos

Onsdagen den 9 april

Precis som SMHI utlovat kom det snö sent igår och det fortsatte under natten. Morgonen var därför inbakat i ett vitt, tungt och iskallt täcke som lugnade ner morgontrafiken en aning.

Poeten och författaren Per Helge var med tidigt i morse och gav oss dagens Tänkvärt. Det handlade om kunskapsnivån hos gymnasieungdomar som det i vissa fall är lite sisådär med. (07.20)

Claes Kugelberg som är ordförande i Byggnadsnämnden i Västerås Stad kom hit och pratade om hur det egentligen kommer se ut framöver i Gäddeholm. Efter regeringsbeslut är det nu fritt fram att bygga och till att börja med blir det 120 småhus och 28 lägenheter. (07.40)

Fildelning, ja tack?
Vänsterpartiet har gjort en helomvändning och snart kan partistyrelsen ta beslut att arbeta för legalisering av nedladdning av film och musik för privat bruk. Vi pratade med Kent Persson som är vänsterpartist och riksdagsledamot från Norberg. (08.20)

Han var på väg till replokalen när vi fick tag honom, Uje Brandelius som är sångare i Doktor Kosmos. Hur är det med mediestrategin egentligen nu när de släppt nytt album? (08.45)

Vi hörs igen i morgon!
/Teodora och Thomas

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".