1 av 2
Patrik Berglund i ett lyckat ögonblick i en försäsongsmatch för St Louis Blues 2007.
2 av 2
Brandingenjören Fredrik Eriksson valde sina civila kläder när han skulle till studion.

Brandhjältar, snusk och NHL nästa

Fredag den 11 april

VIK Hockey kom sist i kvalserien och spelar i allsvenskan även nästa år. Trist kan man tycka, men lagets målsättning innan säsongen var att ta sig till just kvalserien så då är det svårt att klaga. Förlustmatchen mot Brynäs blev Patrik Berglunds sista i VIK-tröjan på mycket länge. Nu drar 19-åringen till St Louis Blues i NHL. Han sa till oss att han kanske kommer hem till VIK igen om sisådär 18 år. (08.40)

Brandingenjören Fredrik Eriksson kom till studion under morgonen och gjorde det han gör om och om igen. Av någon anledning har många av oss svårt att lära in att vi ska ha fungerande brandvarnare hemma, så Fredrik fortsätter försöka få oss att förstå. Imorgon lördag är Fredrik och hans kollegor på torgen i Virsbo, Skultuna och Kolbäck för att lära oss mer. Har du inte tid att gå dit kan du gå in i lyssningsarkivet och höra (nästan) allt du behöver veta i ämnet. (07.40) 

Under morgonen hörde vi även en något oväntad rapport från SM i kn-llning. (08.20)

Ha en trevlig helg!
/Marcus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".