Du där som står fem kilometer längre bort: Langa hit kebaben!

Sol, sestina och vanligaste födelsedagen

Tisdagen den 15 april

Solig start på dagen tog oss vidare till morgonens Tänkvärt som kom från poeten och skrivarpedagogen Annelie Salminen från Västerås. Hon hade med sig ett stycke text som hon skrivit enligt ett medeltida versmått.
Sestina kallas det och det är utan rim eller bestämd rytm. Hennes text hittar du eller i vårat . (07.20)

Just idag är den vanligaste dagen att fylla år i Västerås. Britt Marie Sköld från Hökåsen i Västerås var en av 384 som ska få blåsa ut ljus från tårtan. (07.45) 

Så här såg det ut i söndags när världens största grillfest drog igång i Uruguay. Festen hamnade i Guinness Rekordbok och det var 1250 kockar som bemannade 1500 grillar och tillsammans grillade man upp 12 000 kilo kött Vi var inte inbjudna...

Jubel i Arboga! Det blir sommarkollo även i år. Kommunen hjälper till med 20 000 kronor och toalettstädning. Vi väckte kollogeneral Andreas Skogholm med den goda nyheten. Solen sken nog extra mycket i Arboga efter det. (08.20)

Nu är morgonen fulltalig och allt frid och fröjd. Kaffet smakade godare och fåglarna kvittrade extra högt. Vi röstar båda på att det blir en bra dag.

/Thomas och Teodora

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista