1 av 2
Västerås barnombud Sara Holm Stålhand.
2 av 2
Jörgen Springfeldt, Lena Wallin och Mikael Ekberg pratade om hur unga lättare ska få jobb genom arbetsförmedlingens mentorprogram.

Gästrekord och papperslösa barn

Onsdagen den 21 maj

Under morgonen kom och gick det gäster som aldrig förr. Totalt hade vi sju besökare i studion denna onsdagsmorgon, vilket är så många att vissa fick lov att dela mikrofon. Inte illa pinkat.

Mats Svegfors var först ut och när han menade att Ryssland har blivit och förblir ett öppnare samhälle. (07.20)

Det är världspremiär i Västerås konserthus ikväll för änNU - en kammaropera. Kjell Wremert som både skrivit och regisserat föreställningen är glad nu när operan, som är ett och ett halvt år försenad, äntligen ska få publik. (07.40)

Mikael Ekberg och några andra arbetslösa unga västmanlänningar får kanske större chans att hitta jobb nu när de är med i arbetsförmedlingens mentorprogram.  Klicka dig fram till 08.20 i så kan du höra mer om vad det handlar om.

Papperslösa barn ska bara få vård -om de kan betala för den, tycker majoriteten i riksdagen som väntas klubba igenom ett beslut om det under onsdagen. Hemskt tycker Västerås barnombud Sara Holm Stålhand, som hellre ser att barn som behöver hjälp ska få det. (08.40)

Hörs imorgon igen!
/Teodora och Marcus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista