1 av 2
En programledare, en popstjärna och en pappa tillsammans.
2 av 2
Konstnären Leif Ahnlund med en mindre variant av tavlan.

Popstar, derby och en gigantisk tavla

Onsdag den 28 maj

Ola Björlin pratade i om skillnaden mellan att titta och att se. (07.20)

Vårens hetaste västmanländska fotbollsderby spelas i Västerås under onsdagskvällen när division 2-lagen Skiljebo och Syrianska Kerburan gör upp. Syrianskas tränare Eric Acar sa under morgonen att Skiljebos svaghet är backlinjen. Skiljebos tränare Matthias Andreasson höll god min och valde att inte kontra i studion, utan lovade att visa Syrianskas svagheter under matchen istället. Räkna med fotbollsfest på Hamre IP ikväll. (07.40)

Västeråskonstnären Leif Ahnlund målade i helgen en gigantisk tavla inför publik i Stockholm. Leif berättade om hur krasslig han var när han stod på stege och målade. Tur att frun matade honom med alvedon, så att målningen blev klar. (08.20)


Nova Norell från barnkören Next Generation var morgonens yngsta gäst. Tillsammans med pappa Jojjo och en cd-singel som släpps idag, dök hon upp och pratade vitt och brett om Bert Karlsson, bubblor och Peace & Love-festivalen.

Imorgon torsdag sänder vi från Centralstationen i Västerås.

Syns och hörs!
/Teodore och Marcus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista